Jungeltur San Lorenzo, Bolivia

Valgfrie datoer hele året, og valgfri lengde på oppholdet

Påmelding pågår 

Kan kombineres med Cuzco/Machu Picchu og/eller
skreddersydd rundreise i Sør-Amerika

Generelt:

Dette er turen for deg som vil ha noe helt utenom det vanlige. Du som ikke er avhengig av luksus og bekvemmeligheter for å kunne nyte livet til fulle.
Og som sover godt også om det er edderkopper og andre småkryp i nærheten. Bli med langt utenfor allfarvei til ei lita perle av en plass som heter San Lorenzo. Det er ei lita bygd med noen hundre innbyggere. Her møter man gjestfrihet av en annen verden, og et strålende folk som er åpent og inkluderende i møte med fremmede. Mange har kommet overbegeistret tilbake fra noen dager i
San Lorenzo med følgende vitnesbyrd: «Dette har vært de beste dagene i hele mitt liv.»


Utvid oppholdet og få med deg:
a) Titicacasjøen, Cuzco & Machu Pichu. Klikk for info.
b) Skreddersydd rundreise i Sør-Amerika. Ta kontakt for tilbud.

Jungeltur til San Lorenzo:

Det finnes flere av dem som har beskrevet et par-tre dagers besøk her i ytterkant av Amazonasjungelen som de beste dagene i deres liv. Dette er en helt unik turopplevelse som ikke selges av andre reiseselskap verken innenfor eller utenfor Bolivas grenser. Her tas man inn i en «annen verden» langt borte fra kav og mas, bråk og støy. Det internasjonale nyhetsbildet preger på ingen måte hverdagen. Her er heller ingen opptatt av klokka. Den glede og takknemlighet over livet og de små ting som lyser i folkets øyne, er og med å sette ting i perspektiv også i egne liv.

San Lorenzo er altså ei lita bygd i ytterkant av den mektige Amazonasjungelen. Store deler av året er det kun mulig å komme seg inn med småfly, i elvebåt eller til fots. Vi tar fly inn, enten fra Trinidad eller Cochabamba. Fra Trinidad tar det ca. 20 minutter med småfly, og fra Cochabamba ca. en time. Bare flyturen er en opplevelse i seg selv med herlig utsikt over den grønne jungelen og de mange elver som finner seg vei imellom en fantastisk vegetasjon.

Det finnes et helt utrolig dyre- og fugleliv inne i Amazonasjungelen. Apekattene leker seg i trærne, ulike slangearter bukter seg frem i gresset, enkelte tigre lusker rundt og tusenvis på tusenvis av innsekter og fugler synger så det er en fryd for øret. Og elvene er fulle av fisk. Det er fantastisk å sitte rundt bålet etter endt fisketur, og se hvordan piraja etter piraja freses i stekepanna, mens magen mettes, smilet brer seg i ansiktet og smakssansene skjerpes til det ytterste i møte med nye, eksotiske smaker og tradisjonelle matretter a la Amazonas.

Mange av de som bor her har levd som jegere i mange generasjoner. Også i dag er det familier som har statlig gitte lisenser på jakt som ellers er forbudt i landet. Å komme på innsiden av eldgamle jakttradisjoner og jaktkultur, er noe som vil sitte som spikret i minnet i årevis fremover. Kanskje livet ut.

For mange vil nok det desiderte høydepunktet være å få bli med ut på elva når erfarne lokale krokodillejegere bruker natta i hjemmesnekrede elvebåter og kanoer på leting etter sitt bytte. Her finnes alt fra små lagarto´er til kaymaner på 5-6 meter. Man kan kjenne spenningen sitre i kroppen i bekmørke midt ute på elva, mens øynene speider etter krokodiller i lyset fra lommelykter. Stillheten er absolutt etter at naturen har lagt seg til ro, det eneste man hører er lyden av årene som bryter vannflaten noen små centimeter nedenfor båtripa. Samt lyden av hjertet som banker når byttet er lokalisert og man med løftet våpen stille nærmer seg beistet som ligger paralysert i møte med lysstrålen festet midt i øynene. Tiden står stille og øyeblikket er magisk i det byttet dras over båtripa og opp i kanoen.

Dersom det blir fangst, blir det servert stekt krokodille til frokost.

På vei innover mot de beste elvene tar vi oss frem på hesteryggen. Vi rir timevis ut fra all sivilisasjon, og passerer bare enkelte kvegfarmer på veien. Man kommer så tett på en enestående natur. Og nyter følelsen av total frihet.

Ei av nettene overnatter vi under åpen himmel langt fra nærmeste sivilisasjon. Enten i telt, hengekøye eller rett og slett på bakken mens kaffekjelen putrer over bålet. Stjernehimmelen kan være aldeles fantastisk. Eller himmelen kan åpne alle sine sluser. Fantastisk er det uansett. Ellers overnatter vi inne i landsbyen (San Lorenzo), hjemme hos en kvegeier og krokodillejeger. Her er flotte overnattingforhold. Familien steller til mat og tar imot oss med åpne armer. I San Lorenzo er det tid til å rusle rolig rundt i landsbyen, hilse på folk, ta seg et bad og/eller kose seg med ei god bok.
Når flyduren omsider høres, er det bare å traske noen skritt bort til den lille flystripa som ligger omtrent midt i landsbyen. Og når flyet letter er man ikke lenger helt den samme som da man kom. Man reiser hjem fullpakket med minner, og har knapt landet før man allerede har begynt å drømme seg tilbake.

Tidspunkt

Valgfrie datoer hele året (varighet: 3-5 dager)

Priser

Pris på forespørsel.

Ta kontakt på mail (post@caminante.no).

Prisen vil bl.a. være avhengig av antall deltakere, avreisested, tidspunkt og lengde på oppholdet.

NB!!!

– På grunn av begrenset kapasitet lokalt bør turen bestilles i god tid i forveien.
– Vi hjelper gjerne til med bestilling av billetter tur/retur Bolivia.

Påmelding: Jungeltur  San Lorenzo, Bolivia

Hele året

ALLE FELT MÅ FYLLES UT!

  Fakta

  Folketall i Bolivia: 10 millioner
  Språk: Spansk
  Valuta: Pesos bolivianos
  Strøm: 220 v

  Klima: Amazonasjungelen har subtropisk klima. Det er vinter i Sør-Amerika i juni og juli San Lorenzo ligger i lavlandet i ytterkant av Amazonasjungelen og har subtropisk klima.
  Det kan likevel være 25-30 varmegrader i San Lorenzo i dette tidsrommet. Iblant kommer det kjølige vinder fra Sørpolen som kalles «surazo». Disse kuldeperioden varer som regel bare noen få dager.
  Resten av året er det sommer og meget høye temperaturer. Det er regntid fra november – februar/mars, men også i regntida er det stort sett sol og blå himmel på dagtid.

  Nyttige linker

  landsider.no
  reiseregistrering.no
  helfo.no (bestilling av europeisk helsetrygdkort)
  toll.no
  norwegian.no
  sas.no
  finn.no (reise)
  expedia.no
  momondo.no
  yr.no

  Gode råd til turen

  Bolivia er visumfritt for norske statsborgere. Du trenger kun pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst.

  Reiseforsikring anbefales på det sterkeste. Det er også greit å få tak i det europeiske helsetrygdkortet som utstedes gratis (se www.helfo.no).

  Ta kontakt med ditt lokale helsesenter ang. vaksiner. Vi anbefaler hepatitt- og gulfebervaksine.

  Det kan ellers være lurt å veksle til seg noen amerikanske dollar før avreise.
  Lokal valuta tar du ut i minibanker i byene.

  Tips til pakkeliste vil bli sendt ut i forkant av turen.

  Betaling

  Det betales et depositum på kr 1.000,- pr. person ved påmelding.
  Dette er et forskudd, og trekkes således fra på totalsummen.
  Depositumet faktureres når påmelding er mottatt, med en betalingsfrist på 10 dager.
  Restbeløpet faktureres med betalingsfrist en måned før turen starter.
  Depositum refunderes ikke ved avbestilling.

  Bekreftelse på plass sendes deg via mail i løpet av noen dager etter at påmelding er mottatt.

  NB! Det tas forbehold om skrivefeil i programmet

  FOR PÅMELDING, SE RØD BOKS OPPE TIL HØYRE PÅ DENNE SIDE

  UTVID OPPHOLDET OG FÅ MED DEG:

  – PERU: TITICASJØEN, SIVØYENE, CUZCO & MACHU PICCHU. Klikk for mer informasjon

  – SKREDDERSYDD RUNDREISE I SØR-AMERIKA. Ta kontakt for mer informasjon