Peru: Titicacasjøen, Cuzco & Machu Picchu

Valgfrie datoer hele året, og valgfri lengde på oppholdet

Påmelding pågår 

Turen kan kombineres med Jungeltur i Amazonas og/eller
Skreddersydd rundreise i Sør-Amerika

Generelt:

Machu Picchu er Sør-Amerikas desidert største turistattraksjon, og det med rette. Den sagnomsuste gamle inkabyen som conquistadorene aldri fant, har en aldeles vidunderlig beliggenhet. Overalt i verden vil det finnes mennesker som har en sterk drøm om å besøke Machu Picchu i løpet av livet. De som har gjort det glemmer det aldri. Bli med oss på tur til Machu Picchu og få med deg den sjarmerende indianerbyen Cuzco og de eksotiske sivøyene på Titicacasjøen – naturperler i absolutt verdensklasse.

Det er også mulig å utvide oppholdet dersom man ønsker å reise litt rundt på egen hånd, eller bli med på:
– Jungeltur i San Lorenzo, Bolivia. Klikk her for mer info
– Skreddersydd rundreise i Sør-Amerika. Ta kontakt for info

PERU: Titicacasjøen, Cuzco & Machu Picchu:

Tidspunkt: Valgfrie datoer hele året
Varighet: 3-8 dager (valgfritt). Mulig å gå inca-trail. I så fall anbefales min. 6 dager.

Turen starter og avsluttes enten i La Paz (Bolivia), Santa Cruz (Bolivai), Lima (Peru) eller i Cuzco (Peru). Det anbefales å komme litt tidligere eller bli igjen noen dager i etterkant for å få med seg La Paz, Lima eller andre destinasjoner i området.

Eksempel på program på en 5 dagers tur med avreise fra La Paz:

Dag 1:

Vi reiser med buss fra La Paz tidlig på morgenen med kurs for Titicacasjøen. Det er knapt 15 mil til Copacabana. Her blir det en kort stopp før vi reiser ut med båt til den berømte soløya (Isla del Sol).
Tilbake i Copacabana krysser vi Titicacasjøen og ankommer Puno i Peru, som ligger ved Titicacas bredd. Puno er en by med ca. 100.000 innbyggere og er kjent som Peru´s folklorehovedstad.

Dag 2:

Vi spiser tidlig frokost før vi reiser med båt ut på sivøyene. Det er en fantastisk flott båttur hvor vi stiger i land på et par, tre av sivøyene som er bygget av totorasiv. Man kan nesten kjenne hvordan det gynger under føttene når man spaserer rundt på øyene. Vi møter noen små indianerfamilier som fortsatt lever her ute.
De livnærer seg av fiske og turisme, og byr villig frem sine håndarbeider til salgs. Er man heldig kan man få seg en padletur med en av de mange sivbåtene som ofte ligger til land. Og man vil ha muligheten til å ta seg et iskaldt og forfriskende bad i Titicacasjøen. Det er en uforglemmelig opplevelse. Tilbake i Puno spiser vi middag før vi tar buss videre til Cuzco. Bussturen tar ca 7 timer, avstanden er 38 mil. Turen går over det mektige Altiplano (høysletta) nesten 4.000 m.o.h. før vi ankommer sjarmerende Cuzco.

Dag 3:

Vi utforsker Cuzco på formiddagen Byen er en historisk perle. Vi besøker det travle og fascinerende markedet i byen som fremstår som et eldorado for den som er glad i shopping. Det blir også anledning til å besøke katedralen, soltemplet og de gigantiske steinmurene i Saqsaywaman et par km. utenfor byen. Saqsaywaman var forøvrig et seremonisenter i inkakulturen, og her stod også et av de mest blodige slagene mellom inkaindianerne og conquistadorene. På ettermiddagen reiser vi videre til Aguas Calientes ved foten av Machu Picchu. Turen tar ca 4 timer og går gjennom praktfull natur.

Dag 4:

Vi står opp grytidlig på morgenen. Foran oss ligger de 1700 trappetrinnene opp til Machu Picchu. Målet er å være oppe for å få med oss den fantastiske soloppgangen. Timene før turistbussene ankommer er ubetalelige. For den som kjenner at det kan være i drøyeste laget å gå opp fra Aguas Calientes er det mulig å sove litt lenger og ta en av de små turistbussene som går opp litt senere på morgenen. Vi bruker dagen i Machu Picchu før vi returnerer med toget til Cuzco på ettermiddagen. Om kvelden spiser vi en bedre middag, rusler rundt i byen og suger til oss de siste inntrykkene.

Dag 5:

Vi returnerer med fly til La Paz på morgenen.

NB!  Det gjøres oppmerksom på at det aller meste kan tilpasses kundens egne ønsker.


 

Litt om de ulike stedene vi besøker:

Titicacasjøen:

Titicacasjøen ligger på grensen mellom Bolivia og Peru. Den er over 190 km lang og 80 km bred, og har mer enn 40 øyer – flere av dem bebodd. Den er Sør-Amerikas største innsjø, og den innsjøen i verden som ligger høyest over havoverflaten. Det hevdes at inkakulturens opprinnelse var her ved Titicacasjøen. Samtidig er det er påvist adskillig eldre bosetninger her. «Los Uros » er navnet på de kunstige sivøyene hvor små indianergrupper i dag lever av turisme og fiske. Sivøyene ble anlagt under inkatiden av indianere som ønsket å trekke seg unna fiender. Den norske eventyreren Thor Heyerdal brukte også mye tid ved Titicacasjøen. Her fant han bl.a. de lokale sivbåtene som tjente som modeller for de flåtene han senere bygde og brukte under de kjente Ra-ekspedisjonene.

Aguas Calientes:

Aguas Calientes (navnet betyr: varme vann) er navnet på den lille bygda ved foten av Machu Picchu. Her stopper togene som går mellom Cuzco og Machu Picchu. Mange overnatter her, ikke minst de som vil tidlig opp for å få med seg soloppgangen i Machu Picchu.

Machu Picchu:

Machu Picchu er et eventyr av et sted. Det regnes blant verdens syv moderne underverker og står selvsagt på UNESCOs verdensarvliste. Den legendariske inkabyen som aldri ble oppdaget av spanjolene troner som et urørt monument fra inkatiden. Machu Picchu er magisk vakker med sin spektakulære beliggenhet der hvor regnskogen møter de mektige fjellkjedene. Silhuetten av fjellkjeden bak symboliserer ansiktet til en inka som ser opp mot himmelen, hvor den høyeste toppen, Huayna Picchu, utgjør nesen.

Machu Picchu er ofte blitt kalt «inkaenes forsvunnede by». Den ble offisielt gjenoppdaget i 1911 av engelskmannen Hiram Bingham, og fremstår fortsatt som et stort mysterium. De majestetiske ruinene er tilnærmet perfekt bevart. Anlegget består av omkring 200 byggverk med en rekke funksjoner. Det er inndelt i en bydel og jordbruksdel med kunstig anlagte terrasser. Man regner med at Machu Picchu har vært et viktig senter for både vitenskap, astrologi og religion. Rundt en gårdsplass på platået finnes det et stort palass og templer viet til flere inkaguddommer. Det antas at det bodde omkring 750 mennesker i Machu Picchu på det meste. Byen var selvforsørgende med terrassejorder og kildevann som ble ledet rundt til husene i delikat utskårne kanaler i stein. Enkelte byggstein veier over 50 tonn. Det er ufattelig hvordan disse er fraktet opp og satt sammen på en måte som gjør det umulig å få inn et barberblad mellom mange av steinene. Machu Picchu er noe av det ypperste Sør-Amerika kan by på. Den som har vært der glemmer det aldri. Det er som å bli tatt mange hundre år tilbake i tid, og inn i en helt annen verden.

ALTERNATIV: Inca-trail / Salkantay:

Dersom man har noen dager ekstra og er glad i fjellvandring, er Inkastien et glimrende alternativ. Peruanske myndigheter har imidlertid vedtatt klare begrensninger på hvor mange som får går Inkastien hver dag. Dersom man vil sikre seg retten til å gå inca-trail, er man avhengig av å bestille mange måneder i forveien. Turen anbefales likevel på det varmeste. Man må beregne 2-4 dager. Man sover i telt og har med seg bærere og lokale guider hele veien. Naturen er vidunderlig. Området har et usedvanlig rikt dyre- og planteliv med f.eks. over 200 forskjellig orkidésorter.

Et alternativ til Inkastien er veien gjennom Salkantaypasset – også kalt omveien til Machu Picchu. Man bør regne et par dager ekstra på denne ruten. Her er naturen om mulig enda mer spektakulær, og det er mye mindre turister her. Man kan føle seg relativt liten blant gigantiske snødekte fjell som ruver i landskapet. De aller mektigste er Tucarhuay (5.910 m.o.h.) og Salkantay (6.271 m.o.h.). Turen går gjennom Salkantaypasset, som er rutens høyeste punkt på 4.540 m.o.h. Her går man omtrent bokstavlig inne i skyene. Neste dag bærer det nedover helt i bunnen av dalen langs elven Rio Santa Teresa. Veien går gjennom tropisk tåkeskog hvor man passerer kokaplanter, jordbærblomster, papayatrær, valnøttrær, bananplanter, pasjonsblomster og kaffeplantasjer.

Alt i alt er det en fantastisk vandring til fots gjennom svært variert natur som ender opp i ubeskrivelig vakre Machu Picchu.

Enten man velger inca-trail eller Salkantay, så returnerer man med tog tilbake til Cuzco.

Priser

Pris på forespørsel.

Ta kontakt på mail (post@caminante.no).

Prisen vil bl.a. være avhengig av antall deltakere, avreisested, tidspunkt og lengde på oppholdet.

NB!!!

– På grunn av begrenset kapasitet lokalt bør turen bestilles i god tid i forveien.
– Vi hjelper gjerne til med bestilling av billetter tur/retur Bolivia.

Påmelding: Titicacasjøen, Cuzco & Machu Picchu

Hele året

ALLE FELT MÅ FYLLES UT!

  Fakta

  Folketall i Peru: 32 millioner
  Språk: Spansk
  Valuta: Peruanske nuevos sol (PEN)
  Strøm: 220 v

  Klima: Det er vinter i Peru når det er sommer i Norge, og motsatt. Både Titicacasjøen, Cuzco og Machu Picchu ligger 3.000 – 4.000 m.o.h. og på vinterstid kan det i høyden bli iskaldt i skyggen, samtidig som det kan være varmt og godt i solen. Også ellers i året kan temperaturene synke relativt lavt på nattestid. Her er det viktig å ha med varme klær. Ellers er regntiden i Peru hovedsakelig i perioden desember – mars.

  Nyttige linker

  landsider.no
  reiseregistrering.no
  helfo.no (bestilling av europeisk helsetrygdkort)
  toll.no
  norwegian.no
  sas.no
  finn.no (reise)
  expedia.no
  momondo.no
  yr.no

  Gode råd til turen

  Peru er visumfritt for norske statsborgere. Du trenger kun pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst.

  Reiseforsikring anbefales på det sterkeste. Det er også greit å få tak i det europeiske helsetrygdkortet som utstedes gratis (se www.helfo.no).

  Ta kontakt med ditt lokale helsesenter ang. vaksiner. Vi anbefaler hepatitt- og gulfebervaksine.

  Det kan ellers være lurt å veksle til seg noen amerikanske dollar før avreise.
  Lokal valuta tar du ut i minibanker i byene.

  Tips til pakkeliste vil bli sendt ut i forkant av turen.

  Betaling

  Det betales et depositum på kr 1.000,- pr. person ved påmelding.
  Dette er et forskudd, og trekkes således fra på totalsummen.
  Depositumet faktureres når påmelding er mottatt, med en betalingsfrist på 10 dager.
  Restbeløpet faktureres med betalingsfrist en måned før turen starter.
  Depositum refunderes ikke ved avbestilling.

  Bekreftelse på plass sendes deg via mail i løpet av noen dager etter at påmelding er mottatt.

  FOR PÅMELDING, SE RØD BOKS OPPE TIL HØYRE PÅ DENNE SIDE

  UTVID OPPHOLDET OG FÅ MED DEG:

  – JUNGELTUR TIL SAN LORENZO, BOLIVIA. Klikk her for mer info

  – SKREDDERSYDD RUNDREISE I SØR-AMERIKA. Ta kontakt for mer informasjon