Bibelcamp i Lloret de Mar, Spania

Uke 40: 1. – 8. oktober 2023

Påmelding pågår
Mindre enn 10 % ledig kapasitet

 

Velkommen!

Det er med stor glede at vi igjen gang kan få innby til bibelcamp i Spania.

Vi ønsker aller mest at oppholdet skal få bli et personlig møte med en levende og god Gud. Vi håper også at du skal få kjenne på noe av rikdommen i de helliges samfunn, og de velsignede bånd som binder Guds folk sammen – også på tvers av alder og landegrenser.

Vi har base på fantastiske Hotel L´Azure i den sjarmerende småbyen Lloret de Mar, ca 75 km nordøst for Barcelona sentrum. Det er andre gang vi legger bibelcamp til Lloret de Mar, og hadde sist veldig, veldig gode tilbakemeldinger både på valg av sted og hotell.

Det vil i løpet av uken bli tilbud om noen fellesutflukter til spennende reisemål. Bl.a. til eksotiske Carcassonne i Frankrike, Montserrat, Rupit og Besalu. Les mer om utfluktene lenger ned på siden.

Arrangementet er alkoholfritt.

Det taes forbehold om skrivefeil i programmet.

Overnatting

Hotel L´Azure (4****+), Lloret de Mar, Girona

Lloret de Mar er en sjarmerende og svært populær by langs Costa Brava, ca 75 km nordøst for Barcelona sentrum. Byen har ca 40.000 innbyggere. Hotel L´Azure er er et nyåpnet (2020), moderne 4-stjerners superior hotell med flotte bassengområder og helt fantastisk bra mat. Hotellet er svært familievennlig og har egne aktivitetstilbud for barn. De har treningsstudio, biljardbord og en kjempeflott spaavdeling på 600 kvm med bl.a. innendørs svømmebasseng med temperatur på ca 30 grader og ulike badstuer. Bassengområdet utendørs er stort og innbydende. På toppen av hotellet har de helt nydelig takterasse og et luksuriøst infinity pool. Hotellet ligger rettt ovenfor busstasjonen og bare et par minutters gåtur fra sentrum hvor det finnes masse butikker, kaféer m.m. Til stranden bruker man ca 5 minutter til fots. Costa Brava er kjent for fantastiske sandstrender, og Lloret de Mar har en av de flotteste.

Alle bibeltimer og møter foregår i en av hotellets moderne konferansesaler.

Priser

Euro 550,- pr. person (dobbeltrom)
Barn inntil 2 år; Gratis
2-11 år: Euro 195,-
12-15 år: Euro 320,-
Studentrabatt: Euro 55,-
Tillegg for enkeltrom: Euro 175,-
Tillegg for suite (44 kvm) med garantert utsikt mot basseng: Euro 150,- pr. person

Stevneavgift: Euro 180,- (kun dersom man bor utenfor hotellet. Halv pris for barn under 16 år)

Dersom du er student eller ønsker suite mot oppgitt tillegg i pris, så fører du det på under melding/tilleggsinformasjon i påmeldingsskjemaet.

Prisen inkluderer overnatting 7 netter på firestjerners superior spa-hotell, city-tax, frokost- og middagsbuffet alle dager. Reise t/r Lloret de Mar er ikke inkludert i prisen.

Dagsorden

Kl. 08.00 – 09.30 Frokost
Kl. 09.30 – 10.30 Bibeltime I
Kl. 11.00 – 12.00 Bibeltime II (kun 3 av dagene)
Kl. 19.30 Middag
Kl. 21.00 Kveldsmøte

Eget barneopplegg under bibeltimene
(fra 4 år og oppover).

Caminante tilbyr felles utflukter 3 av dagene. De dagene det er utflukter er det kun en bibeltime om morgenen. Les mer om utfluktene lenger ned på siden.

Bibelcampen starter søndag 1. oktober med middag kl. 19.30. Avslutningsmøte lørdag 7. oktober kl. 21.00. Overnatting til søndag 8. oktober er inkludert i prisen.

Tema / Bibelundervisning

Filipperbrevet (Jan-Tore Olsen)

Det vil i løpet av oppholdet bli gitt informasjon om Sarepta sitt misjonsarbeid i Spania, og tatt opp gave til dette.

Talere og sangere

Jan-Tore Olsen

Kårvikhamn

Daglig leder Caminante – Travels, Events & Adventures
Taler på bibeltimer med tekster fra Filipperbrevet

Vegard Svensen

Senja

Forkynner og sauebonde
Taler på kveldsmøter

Navn kommer

 

Ansvar for barnemøter

Marie Gudmestad

Ålesund

Ungdomsarbeider i Imf-UNG Sunnmøre og i Laget Nordvestlandet
Synger på kveldsmøter og bibeltimer

Reise

Flybilletter t/r Barcelona er ikke inkludert i prisen.
I utgangspunktet ordner den enkelte billetter selv, men ta gjerne kontakt om du vil ha hjelp til bestilling av flybilletter.

Både Norwegian, Flyr og SAS flyr til Barcelona. Det kan også være vel verdt å sjekke prisene hos utenlandske flyselskaper som f.eks. KLM, Lufthansa eller Vueling.

Det går direktebuss fra flyplassen i Barcelona (El Prat) til Lloret de Mar med avstigning kun 30 meter fra hotellet. Det er også mulig å reise med tog. Dersom mange kommer omtrent samtidig, setter vi opp egen buss.

Reiser du alene og har ønske om det, så kan vi møte deg på flyplassen.

Påmelding: Bibelcamp i Lloret de Mar

Uke 40: 1.-8. oktober 2023

ALLE FELT MÅ FYLLES UT!

  Fakta

  Folketall i Spania: 48 millioner
  Språk: Spansk
  Valuta: Euro
  Strøm: 220 v
  Antall soldager i året i Barcelona: Mer enn 320

  Nyttige linker

  landsider.no
  reiseregistrering.no
  helfo.no (bestilling av europeisk helsetrygdkort)
  toll.no
  norwegian.no
  sas.no
  finn.no (reise)
  expedia.no
  momondo.no
  yr.no

  Gode råd til turen

  Reise:
  Flere flyselskap (bl.a. SAS og Norwegian) flyr direkte til Barcelona fra flere norske byer. Det er også mulig å fly til Girona, men normalt sett er det rimeligere billetter til Barcelona

  Fra den internasjonale flyplassen i Barcelona (el Prat) går det direktebuss til Lloret de Mar, som stopper kun 30 meter fra vårt hotell. Reisetid: Halvannen time.
  Adressen er Hotel L´Azure, Carrer dels Esports S/N, 17310 Lloret de Mar, Girona.

  Gi beskjed ved påmelding dersom du ønsker å reservere transport på forhånd. Vi vil i så fall prøve å koordinere transporten slik at flest mulig kan reise sammen.
  Ta også kontakt dersom du har behov for overnatting i forkant eller etterkant av bibelcampen.

  Leiebil:
  Leiebil er rimelig og praktisk i Spania.
  Kan hentes ut både i sentrum av Barcelona eller på den internasjonale flyplassen (El Prat) som ligger et kvarter sørvest for Barcelona sentrum.

  Sjekk priser og tilgjengelighet på f.eks. www.rentalcars.com eller www.finn.no, reiser, leiebil.

  Dersom du vil benytte deg av leiebil, kan det være lurt å ta med egen GPS om du har.

  Annet:
  Spania er visumfritt for norske statsborgere. Du trenger kun pass som er gyldig tre måneder etter hjemkomst.

  Reiseforsikring anbefales på det sterkeste. Det er også greit å ha med seg det europeiske helsetrygdkortet som utstedes gratis (se www.helfo.no).

  Det kan ellers være lurt å veksle til seg noen euro før avreise.
  Lokal valuta (euro) tar du ut i minibanker.

  De fleste større butikker og restauranter tar også betalingskort.

  Det vil i løpet av oppholdet bli gitt anledning til å gi en gave til det arbeidet som Misjon Sarepta driver i Spania.

  Ta med bibel og sangbok om du har.

  Påmelding

  Vi har fortløpende påmelding så lenge det er ledige plasser. Påmelding skjer ved å bruke påmeldingsboksen som finnes øverst til høyre på siden. Alternativt på telefon (+47) 48 26 50 53,
  eller på mail til post@caminante.no

  Bekreftelse på plass sendes deg via mail i løpet av noen dager etter at påmelding er mottatt.

  Betaling

  Ved påmelding faktureres et depositum på kr 500,- pr. person (ikke barn).
  Restbeløpet faktureres med betalingsfrist en måned før arrangementet starter.

  Utflukter

  Alle utflukter er selvsagt frivillige, og pris vil avhenge litt av antall deltakere på de forskjellige turene.
  Utfluktene betales kontant ved turens begynnelse.

  Det vil i løpet av uka bli tilbud om følgende utflukter;

  – RUPIT & BESALU:

  Rupit er uten tvil en av Spanias aller vakreste mest pittoreske landsbyer. I 2003 ble den kåret til den best utsmykkede byen i hele det katalanske samfunnet. Samtidig er Rupit for de aller fleste en uoppdaget perle. Byen er erklært som et historisk-kunstnerisk sted, og historien strekker seg i alle fall tilbake til år 1000 da borgen ble bygd. Rupit må nesten oppleves. Den ligger nydelig til mellom fjell, skog og elv langt ute på landsbygda. Det finnes ingen biltrafikk i landsbyen som har mindre enn 300 innbyggere. Her kan man vandre rundt på brosteinsbelagte gater med eldgammel planløsning, se steinhus fra 1500- og 1700-tallet med balkonger fulle av blomster og krysse landbyens berømte hengebro. Det finnes til og med argentinsk biffrestaurant i Rupit.

  På vei tilbake stopper vi i Besalu som er en meget vakker og godt bevart middelaldersby med rundt 2.500 fastboende. Landsbyen tiltrekker seg stadig nye turister, og det største kjennemerket er den romerske steinbroen fra ellevehundretallet. Det er også er rekke små torg og kaféer i Besalu, samt mange småbutikker med salg av lokalt håndverk m.m.

  – MONTSERRAT:

  Vi tar deg med til Montserrat som er Spanias første nasjonalpark, og et utrolig stilig fjellområde litt utenfor Barcelona. Den høyeste toppen (Sant Jeroni) strekker seg 1.236 m.o.h. Det kjente benediktinerklosteret Santa Maria ligger i Montserrat. Hver dag er det et guttekor som har en «minikonsert» det er mulig å lytte til. Vi kjører med buss gjennom et enestående landskap opp til sentrum i Montserrat hvor man finner klosteret, den vakre katolske kirken som virkelig er verdt et besøk, noen souvernirbutikker og småkaféer. Noen sjarmerende gateselgere tjener også til livets opphold i Montserrat hvor de tilbyr lokale oster, honning, syltetøy m.m. Det er mulig å ta kabelbanen «Funicular de Sant Joan» videre opp til toppen av fjellet hvor det er forskjellige forlatte skur som tidligere ble brukt av eremittmunker. Her er det også mulig å vandre til fots i den forunderlige fjellformasjonen. Man kan så enten ta kabelbanen ned igjen, eller så kan man gå ned til fots. Det er laget et god og bred sti med fantastisk utsikt hele veien ned. Turen tar ca 45 min. i rolig gange. Det går også en kabelbane (Funicular de la Santa Cova) ned til grotten Santa Cova (den hellige hule). De fleste som besøker Montserrat tar gjerne en 20 minutters fottur til et av de flotteste utsiktspunktene hvor det også er reist et stort kors.

  – CARCASSONNE, FRANKRIKE

  Vakkert beliggende helt sør i Frankrike, noen små mil inn i landet mot de majestetiske pyrinéfjellene, ligger en, for de fleste, forholdsvis ukjent perle som heter Carcassonne. Byen er omgitt av storslåtte vinmarker med sine mange vingårder. I 1997 ble byen som har 50.000 innbyggere og primært lever av jordbruk, ført opp på Unesco´s verdensarvliste. Det er slett ikke vanskelig å forstå for den som besøker byen. Aller mest kjent er Carcassonne for sine festningeverk fra Middelalderen, som fortsatt den dag i dag dominerer bybildet.

  Et besøk i Carcassonne vil sitte lenge i minnet. Det er rett og slett imponerende å gå mellom høye festningemurer med sine porter og tårn, og nesten kjenne på at man tas med hundrevis av år tilbake i tid. Her er det bare å vandre rundt og nyte. Det er også mulig å ta seg en tur med båt/lekter på Aude, den vakre elva som renner gjennom byen. Og ikke minst sette seg ned for å smake på hva det franske kjøkkenet kan by på.

  Fritid

  Den enkelte disponerer dagene som man selv måtte ønske. Alt av program er frivillig. Det er rikelig med fritidsmuligheter i området. Mange vil nok prioritere mye tid til avslapning på stranden eller ved svømmebassenget. Noen reiser gjerne inn til Barcelona (no)en dag(er) for å få mest mulig tid til å utforske den sjarmerende verdensbyen. Andre igjen vil gjerne bruke dagene til trening og friluftsliv. Det er fantastiske idrettsfasiliteter i umiddelbar nærhet av hotellet. Det er også mulig å leie seg sykkel, og på den måten gjøre seg kjent i nærområdet. Ellers er det fantastisk bare å kunne rusle til fots i timevis langs praktfulle strender ved et knallblått middelhav. Den kjente og svært populære vandringsruten Cami de Ronda passerer Lloret de Mar. Caminante tilbyr felles utflukter tre av dagene. Les mer om disse lenger opp på siden.

  Dersom du gjerne vil ha med deg fotballkamp i Barcelona under oppholdet, ordner vi gjerne billetter for deg. Ta i så fall kontakt i god tid.

  For påmelding, se boks oppe til høyre på denne siden

  Påmelding: Bibelcamp i Lloret de Mar, Spania

  Uke 40: 1.-8. oktober 2023

  ALLE FELT MÅ FYLLES UT!

   Fakta

   Folketall i Spania: 48 millioner
   Språk: Spansk
   Valuta: Euro
   Strøm: 220 v
   Antall soldager i året i Barcelona: Mer enn 320

   Nyttige linker

   landsider.no
   reiseregistrering.no
   helfo.no (bestilling av europeisk helsetrygdkort)
   toll.no
   norwegian.no
   sas.no
   finn.no (reise)
   expedia.no
   momondo.no
   yr.no

   Gode råd til turen

   Reise:
   Flere flyselskap (bl.a. SAS og Norwegian) flyr direkte til Barcelona fra flere norske byer. Det er også mulig å fly til Girona, men normalt sett er det rimeligere billetter til Barcelona

   Fra den internasjonale flyplassen i Barcelona (el Prat) går det direktebuss til Lloret de Mar, som stopper kun 30 meter fra vårt hotell. Reisetid: Halvannen time.
   Adressen er Hotel L´Azure, Carrer dels Esports S/N, 17310 Lloret de Mar, Girona.

   Gi beskjed ved påmelding dersom du ønsker å reservere transport på forhånd. Vi vil i så fall prøve å koordinere transporten slik at flest mulig kan reise sammen.
   Ta også kontakt dersom du har behov for overnatting i forkant eller etterkant av bibelcampen.

   Leiebil:
   Leiebil er rimelig og praktisk i Spania.
   Kan hentes ut både i sentrum av Barcelona eller på den internasjonale flyplassen (El Prat) som ligger et kvarter sørvest for Barcelona sentrum.

   Sjekk priser og tilgjengelighet på f.eks. www.rentalcars.com eller www.finn.no, reiser, leiebil.

   Dersom du vil benytte deg av leiebil, kan det være lurt å ta med egen GPS om du har.

   Annet:
   Spania er visumfritt for norske statsborgere. Du trenger kun pass som er gyldig tre måneder etter hjemkomst.

   Reiseforsikring anbefales på det sterkeste. Det er også greit å ha med seg det europeiske helsetrygdkortet som utstedes gratis (se www.helfo.no).

   Det kan ellers være lurt å veksle til seg noen euro før avreise.
   Lokal valuta (euro) tar du ut i minibanker.

   De fleste større butikker og restauranter tar også betalingskort.

   Det vil i løpet av oppholdet bli gitt anledning til å gi en gave til det arbeidet som Misjon Sarepta driver i Spania.

   Ta med bibel og sangbok om du har.